Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 23-04-2014, 20:06
Mam pytanie co do tych fabrycznych dystansów, otóż ostatnio wymieniałem amortyzatory z tyłu i z ojcem stwierdziliśmy, że tylna oś sprawia wrażenie jakby była węższa od przodu. Widziałem na pumapeople, że niektórzy zakładają na tył takie dystanse i mam pytanie czy coś to daje oprócz wyglądu, poprawia/pogarsza prowadzenia auta?
WieSiu
Wysłany: 24-04-2014, 08:35
z regóły poprawia sie prowadzenie auta,ale minimalnie mocniej moga zuzywać sie łożyska z tylu,a z przodu dodatkowo jeszcze zawieszenie,bo wieksza sila na nie działa.
Ostatnio zmieniony przez Opoya 24-04-2014, 10:40, w całości zmieniany 1 raz
kozii [Usunięty]
Wysłany: 24-04-2014, 16:16
Dukes, wszystko zależy od kół jakie posiadasz. Dokładniej mówiąc wielkość i szerokość felg jak również szerokość opon. Ale krótko mówiąc jak przedmówca WieSiu napisał... będzie lepiej. Im większy rozstaw kół na osi tym auto będzie się lepiej prowadziło a oprócz tego poprawisz wygląd. ( jeśli koła są seryjne )
Bo jeśli masz koła jakieś szerokie lub duże to trzeba by policzyć, pomierzyć żeby nic nie tarło.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 24-04-2014, 17:31
Nie no mam fabryczne pumkowe felgi 9 ramienne z ET34 o ile dobrze pamiętam Interesują mnie tylko tylne dystansy montowane pomiędzy piastę, a belkę i też dlatego się zastanawiam czy poszerzając tylko tył coś zyskam/stracę lub czegoś nie zepsuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum