Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 18-01-2015, 14:52
Kania, tak, dotąd Opoya przygotowywała wszystkie projekty, ale pytałaś o to w kontekście przyszłorocznego kalendarza, nie tego.
Kania napisał/a:
Opoya czy to ty graficznie przygotowujesz kalendarz? Jeśli tak to za rok myślę chętnie przyjmę ten obowiązek i miałabyś lżej. Z wysyłkami itd też bym pomogła
Tak więc bądź czujna i jak pojawi się temat dotyczący kalendarzy 2016, zaoferuj swoją pomoc.
Myślę, że Opoya chętnie przekaże Ci ten zaszczyt/obowiązek (niepotrzebne skreślić).
Raz jeszcze potwierdzam, że projekt kalendarza został wysłany do druku.
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2001
Kolor Pumy: Amparo Blue
Wysłany: 01-02-2015, 10:55
Takie pytanie co to za drukarnia co ogarnąć paru listków nie może. Nawet wydruk 30-stronicowej książki A4 sztuk 100 z szyciem trwa krócej... Aż się odechciewa.
Taki wydruk to 3-4 dni w małej drukarni a nie 2 tydnie...
Jakiś kontakt do nich? Bo to średnio profesjonalne.
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 01-02-2015, 11:25
Nie marudźcie, bo w przyszłym roku nie będzie kto miał Wam drukować kalendarzyków i kalendarzy. Gdyby nie poślizg związany z pewną sytuacją na forum zapewne otrzymalibyśmy wszystko w połowie miesiąca, a tak się trochę przeciągnęło.
Silnik Pumy: 1.6
Rok prod. Pumy: 2001
Kolor Pumy: Amparo Blue
Wysłany: 01-02-2015, 11:35
Ja rozumiem opóźnienie ze względu na brak projektu ale nie rozumiem tego w drukarni.
Też często korzystam z usług tego typu i nijak się to ma do profesjonalizmu ot co.
Przecież już się zaoferowałam na następny rok w sprawie projektów i nie wyobrażam sobie żebym musiała kulać projekt w czerwcu żeby drukarnia zdążyła na grudzień
Jaki brak projektu? Brak było sensownych ofert druku. Kalendarzyk był gotowy 24 listopada, a kalendarz 9 grudnia (tuż po wyborze Pum listopada i grudnia). Oba projekty zostałe wysłane mailem do Magenty. Megenta mówi, że go nie dostała. I stąd całe zamieszanie. No może poza ceną kalendarza zaproponowaną przez Zaharasha, co z kolei spowodowało "odświeżenie" listy chętnych.
Skoro poinformowanie wcześniej o problemach zdrowotnych jest nieistotne, to ciekawe co by było. Pewnie zgon, bo cokolwiek "lżejszego" też nie byłoby usprawiedliwieniem. Choć i wówczas pewnie niektórzy też by sobie pozwolili: "Opoya nie żyje, ale mogła przynajmniej przekazać komuś wszystko co ma"*.
Ale nie wracajmy do tego, szkoda znów psuć nerwy. Ja na pewno nie zajmę się więcej projektami dla forum, bo zamiast zwyklego "dziękuję" za poświęcenie własnego czasu pomimo problemów ze zdrowiem (o których informowałam!), dostaję ochrzan. To ja wolę robić projekty za kasę, tam przynajmniej klient jest wdzięczny i jeszcze płaci.
* klient nigdy nie dostaje tzw. plików otwartych czyli tych, w których się nad projektem pracuje. Te należą do tego, kto je wykonał.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Rok prod. Pumy: 2000
Kolor Pumy: State Blue
Wysłany: 01-02-2015, 15:30
Dla jasności, w poprzednim poście nie chodziło mi o Twoje problemy zdrowotne Opoya tylko właśnie całe te zamieszanie związane z Zahariaszem i drogą wyceną druku...
Kania, z tego co widzę nie zamawiałaś kalendarza więc po jaką cholerę w ogóle narzekasz na długi czas realizacji skoro Cię to nie dotyczy?
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum