Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gaydek
25-12-2006, 18:39
Jak otworzyc drzwi bez kluczyka
Autor Wiadomość
Daria 
panczandragon

Wysłany: 11-05-2006, 17:26   Jak otworzyc drzwi bez kluczyka

Bo jest taka sprawa!moja koleżanaka którą raczej wiekszasc z Was zna (ale nie powiem kto:P) zatrzasneła kluczyki w swojej pumce i nie wie jak otworzyc teraz drzwi..... bo to bylo tak że wrzuciła kluczyki do srodka samochodu i zamkneła drzwi ........co sie okazalo drzwi zamkneły sie na "amen"(zatrzasneły sie)no i poniewaz owa osoba nie ma w domu zapasowych kluczykow wiec prosi o porade co ma teraz zrobic i to jak najszybciej!!!

z góry dzieki
Pozdrawiam Daria

konri87 
& Magda

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Wysłany: 11-05-2006, 17:58   

__Agunia__ to musisz być Ty :D

Można np. odchylić uszczelkę przy drzwiach i czymś w stylu anteny (cienkim a sztywnym) delikatnie i ostrożnie wsunąć ją do środka i operować końcówką z zewnątrz w wewnątrz.
Chyba mało obrazowo to przedstawiłem ale może ktoś zakuma o co mi chodzi :)

Fantazjuje??

Później podam następne możliwości. Nie to żebym się znał ale na filmach widziałem, hehe
:): ):D:D:):)

konri87 
& Magda

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 2000
Wysłany: 11-05-2006, 18:12   

Sama może niech tego nie robi bo może zniszczyć lakier :(

Jak zadzwoni do Walusia to on Jej na pewno pomoże razem z Mańkiem :)
Czy w pumie może się to udać to nie gwarantuje- widziałem jak kiedy ktoś w ten sposób otwierał jakiś inny samochód i po trudach się udało.

Daria, czemu nie podjechałaś we wtorek pod McDonalda?

PUMAFan 
Matiasz

Wysłany: 11-05-2006, 19:04   

ja proponuje wybić szybę tylko nie przednią :) :twisted:

Mr.Maya 
Kamikaze Driver

Wysłany: 11-05-2006, 20:09   

Niech włorzy drut pod uszczelke i pobawi się powina podnieśc cypelek i dzwi otwarte. Sprawdzona metoda.

Agunia 
Gumiś To Fajny Miś

Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 12-05-2006, 00:27   

Aż nie wiem co napisać :)

Opowiem wam śmieszną historie....
Maturka z matematyki...pakuje znajomych do Pumki..jedziem po browary i pijemy na Młynku...znaczy sie lasek staw... ogólnie chaszcze....

Czas miło upływał...aż kolezanka...hmmm po trunku chciała sobie poprowadzić.. więc zabrałam kluczyki wkurzona, że w ogóle pije i RZUCIłAM JE NA SIEDZENIE PRZEDNIE GDZIE LEZAłA PACZKA OD FAJEK, POCZYM TRZASNEłAM DRZWIAMI :)

i usłyszałam dźwięk zamykających się na zameczek drzwi... dalej były niecenzuralne słowa....i latanie wokół Pumki i szukanie.. uchylonej szyby bądź nie domkniętych drzwi...
Niestety nawet Pumka na ręcznym była elegancko zostawiona.

No co pierwsza myśl... ziomy od Pum Maniek Waluś Pawełek...
i tu znów straszne bluzgi gdy mogłam z za szybki oglądać pięknie włożonom w uchwyt na telefon komóreczke... W PUMIE ZAMKNIĘTEJ...
no to klapa nie mam numerów do nikogo...
Ale jest jeszcze Daria :) Całe szczęście że kumpluje sie z osobami które noszą tel przy sobie :) no to sie zaczeła akcja... POMOC GUMISIOWI :)
Daria do Walusia...Waluś dał numer do mAŃKA...do którego się nie dodzwoniłam..potem do Pawełka... który....poprostu ja nie wiem...kochany człowiek przyjechał w jakieś 15 minut... i rozbawił wszystkich do śmiechu :)

Ale nie dało rady nic poradzić nawet pędzocy z centrum 1,4 Maniek nic nie poradził swoimi kluczykami :P

Ale naszczęście jestem jeszcze młoda... i mogę liczyć na rodziców...
Oczywiscie odrazu na samym początku dzwoniłam do mamuśki...żeby zapytała tate czy rozwalać zamek czy szybe... ale tatusia nie było bo był na basenia.. a mamusia sie zaśmiała i zaproponowała że mi namiot dowiezie :P taki zartowniś z niej, no ale wkońcu sie do ojca dodzwoniłam i w 5 sekund mi załatwił jakiegoś kolesia co za 100 zł w 5 minut mi otworzył autko :)

oczywiscie nie wiem jak bo mi nie pozwolił patrzeć tajniki roboty hehe :)

jeśli będą błędy to wybaczcie, ale jest już późno a dopiero wrociłam i pomyślałam ze skoro już łodzianie sie ze mnie śmieją to i wam opowiem te śmieszną historie... i jakoś dacie rade pominąć pewne błędy w pisowni :)

Pozdrawiam, a w przyszłym tygodniu pędze dorobić kluczyk...znaczy ten 3-ci
Bo mam dwa kluczyki.. spięte ze sobą, znaczy jeden z pilocikiem w kluczyku a drugi taki sam bez pilota... ale bak mi sie cieszko otwiera to do baku używam bez pilota aby sie elektornika w nim nie uszkodziła gdyby miał się nadłamać....TAK ZATRZASNELAM NIE DOŚĂ„† ŻĘ KLUCZYK TO JESZCZE WRAZ Z NIM ZAPASOWY A DOTEGO DOKUMENTY i KOMÓRKE :d

i najlepsze.... NIE JESTEM BLONDYNKĄ!!!! CZY ZAKOCHANA.. TEGO SIĘ NIGDY NIE WIE :) ALE POWIEM WAM ŻE LUDZIE SIĘ DZIWNIE PATRZYLI BO JA I MOI ZNAJOMI PROSTO Z MATURKI ZATEM NA...GALOWO :)

Agunia 
Gumiś To Fajny Miś

Wysłany: 12-05-2006, 14:23   

ma ktoś może pojęcie ile kosztuje dorobienie tego kluczyka? tak około..
Ostatnio zmieniony przez Gaydek 29-12-2007, 14:10, w całości zmieniany 1 raz  

Mr.Maya 
Kamikaze Driver

Wysłany: 12-05-2006, 20:18   

W serwisie z kodowaniem 270zł a jeśli masz klucz matke to dorobisz go u każdego co dorabia klucze za około 100zł. Mam ten sam problem dlatego wiem ile to kosztuje tylko że ja nie mam klucza matki i musze dorabiać w serwisie.

Agunia 
Gumiś To Fajny Miś

Wysłany: 12-05-2006, 23:14   

duzio.. i tak jestem 100 w plecy ...dzięki magikowi co mi autko otworzył

Snaco 
&Sadzik C4 VTS

Wysłany: 09-02-2009, 14:40   

Moze troche odświeżę temat. Mój kolega zgubił jedyny komplet kluczyków do fiesty. nie dość że nie może do niej wejść to i tak nie odpali auta........czy zna ktoś w Wawie jakiegoś specjaliste co dorobi kluczyk do zamka? albo moze ktos ma jakis pomysł jak ten problem rozwiązać.

lewadzki
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2009, 14:44   

nowy zamek i stacyjka jak sie juz dostanie do srodka :)

Odpowiedz do tematu