IMO lepsze będą przelotowe, ale musiałbyś kupić dłuższe szpilki.
Grubość dystansów zależy raczej od ET felg. Napisz, do jakich felg (z jakim ET) chcesz założyć dystanse.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
shawn [Usunięty]
Wysłany: 20-06-2006, 18:52
Thx. ET nie znam a jaka jest długość oryginalnych szpilek pumy ?
Skoro nie znasz ET, to skąd wiesz, że dystanse są potrzebne?
Minimalne ET dla Pumy to 11. Odejmując od ET minimum dostaniesz w wyniku jakie (teoretycznie) maksymalne dystanse możesz założyć.
Oryginalna szpilka Pumy ma 40 mm (tył, długość całej szpilki - z główką).
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
ja mam zalozone dystanse zrobione z aluminium.
poniewaz 16 calowe felgi 7,5 cala szerokie oraz et 38 , powodowaly , ze przy maksymalnym skrecie frezuje rantem felgi o wachacz.
z tego co wspolpracowalem z lpem poznanskim , to nie ma mozliwosci wymiany lub tez jest duzy problem by wymienic szpilki na dluzsze z tylu
dlatego tez mam teraz dystanse wraz z nowymi szpilkami , czyli dystans jest przykrecony do starch szpilek , a felga do nowych szpilek w dystansie
na chwile obecna plaszczyzna felgi licuje mi sie z obrysem bocznym samochodu, wyglada zajefajnie , ale czekam jeszcze na zawieszzenie
jest duzy problem by wymienic szpilki na dluzsze z tylu
Problem polega na konieczności zdjęcia do tego bębnów... Szpilki (tzw. radełkowane) do dostania np. na Allegro
Kurzki napisał/a:
dlatego tez mam teraz dystanse wraz z nowymi szpilkami , czyli dystans jest przykrecony do starch szpilek , a felga do nowych szpilek w dystansie
Czyli takie jak na zdjęciu w poście shawna
Kurzki napisał/a:
na chwile obecna plaszczyzna felgi licuje mi sie z obrysem bocznym samochodu
Dokładnie jak w mojej Pumie, ale ja nie zakładałam dystansów, mam felgi z ET 16
Kurzki, jakiej grubości masz dystanse?
Przy wymianie bębnów zostały mi właśnie stare szpilki. Wybite bez problemu. Może trzeba było użyć przysłowiowego większego młotka?
Te fele z ET 16 to szczerze mówiąc przypadek. Ale dzięki nim Pumka wygląda super!
Dokładnie jak w mojej Pumie, ale ja nie zakładałam dystansów, mam felgi z ET 16
Kurzki napisał/a:
Co do ET 16 - cwaniara , ja niestety moglem dostav tylko ET38 , a szkoda bo lubie parapeciki na felgach
Ja też miałem to szczęście, że model, który wybrałem miał dwa dostępne ET... 36 i 15. Wybór był oczywisty ET 15 i koła pięknie schodzą się z linią nadwozia, wrażenia bezcenne
shawn [Usunięty]
Wysłany: 28-06-2006, 12:23
Założylem niedawno felgi 7x16 firmy ATT. 17stki może i ładnie wyglądają ale uważam, że zdecydowanie nie są na nasze drogi.
Na fotce jeszcze bez dystansów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum