Ok.
Może to pytanie na miarę blondynki (którą w rzeczywistości nie jestem ) ale i tak je zadam
Kupiłam właśnie pumkę (1.7, 1998r) i nie mam z nią dużo doświadczenia. Do tej pory jeżdziłam 12-letnim audi B4, którego benzynowy silnik pracował stosunkowo cicho.
A pumki nie.
Pracuje dość głośno jak wejdzie na obroty ( choć na luzie prawie go nie słychać), mruczy jak diesel.
Pytanie jest takie: czy to normalne czy coś może jest nie tak..
To cały urok tych autek.
U mnie nadal na wysokich obrotach głośniej słychać silnik niż wydech, a tłumik wcale nie jest cichy.
Każdy z moich znajomych twierdzi, że silnik Pumki chodzi całkiem inaczej niż wszystkie czterocylindrowce. Dźwięk w dolnych obrotach silnika ma bardzie podobny do V6 a po przekroczeniu 5tyś obrotów do motocykla. „YAMAHA”
Po przekroczeniu 4tys zaczyna dawac o sobie uklad rezonansowy w ukladzie wydechowym i jesttaki pomruk. Jest to normalne wiec nie masz sie czym martwic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum