<kupilem jesienia pume-98. 1.7.>przy wymianie opon z zimowych na letnie zauwazylem ze rozmiar opon jest inny jak w instrukcji-mam opony -przod 205/45 R16 83W Tyl-205/55 R 16 83W .Czy ktos jezdzi na takim zestawie opon!. Czy koniecznie mam zmienic na opony letnie- takie jak w instrukcji 195/50 VR 15
na alufelgi 16. Jakie opony letnie polecacie.
Prosze o opinie tych co maja alufelgi 16.
JUREK
Polecam
Identyfikacja opony:
http://www.mototechnika.r...i/opony.html#tw
Czy koniecznie mam zmienic na opony letnie- takie jak w instrukcji 195/50 VR 15 na alufelgi 16.
Czy ja dobrze rozumiem... pytasz, czy można założyć 195/50/15 na felgę 16 cali? Nie, tak nie można. A co do zmiany kół z 16" na 15" to nie, absolutnie nie musisz tego robić. Możesz pozostać przy kołach 16". Tylko opony z tyłu masz dziwne i to bardzo.
To prawda, opony z tyłu ktoś dobrał bez sensu. Natomiast przód to odpowiedni zamiennik opon zalecanych do Pumy. Na lato mam właśnie 205/45R16.
JUREK, na Twoim miejscu zmieniłabym te z tyłu na takie same jak masz na przód.
Poza tym zapraszam do czytania - na forum jest kilka tematów dotyczących opon (rodzaju, doboru, sposobu zamiany itp). Dużo się z nich dowiesz.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum