Przesunięty przez: Gaydek 27-12-2006, 00:48 |
Układ wydechowy |
Autor |
Wiadomość |
bartolomeo
night rider
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 12-09-2007, 09:59
|
|
|
prawdopodobnie w piątek jade założyć nowy tłumik końcowy, przelotowy, i pytanie do was: czy zrobić jakoś cały układ przelotowy?? Czy wywalić katalizator? czy zlikwidować tłumik środkowy?? Nie chce mieć za głośno, ale jak przycisne to lubie usłyszeć mocny i groźny dzwięk. Poprostu czy opłaca się to zrobić ze wzlędu na większą moc.
mam 1,4 |
_________________ Mój zwierzak --> http://klubpumy.pl/viewto...der=asc&start=0
|
|
|
|
|
Darpomorza23 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 10:53
|
|
|
bartolomeo napisał/a: | Poprostu czy opłaca się to zrobić ze wzlędu na większą moc.
mam 1,4 |
1,4 daje rade .Też jeste ciekawy ale chyba nic nie daje.Lub daje lecz nie odczówalną różnice |
Ostatnio zmieniony przez Opoya 12-09-2007, 13:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 12-09-2007, 11:24
|
|
|
bartolomeo napisał/a: | prawdopodobnie w piątek jade założyć nowy tłumik końcowy, przelotowy, i pytanie do was: czy zrobić jakoś cały układ przelotowy?? Czy wywalić katalizator? czy zlikwidować tłumik środkowy?? Nie chce mieć za głośno, ale jak przycisne to lubie usłyszeć mocny i groźny dzwięk. Poprostu czy opłaca się to zrobić ze wzlędu na większą moc.
mam 1,4 | To ze bedzie przelot to nie oznacza ze auto bedzie mocniejsze moze sie okazac ze bedzie slabsze. Uklad powinien byc odpowiednio przeliczony pod silnik a nie robiony o wywale to bop moze cos da. |
|
|
|
|
Hadzi [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 11:27
|
|
|
bartolomeo, katalizator zostaw! mozesz zwiekszyc srednice wydechu i wywalic koncowy tlumik, ale bedzie duzo glosniej. A moze zrob tak ze zamontuj tylko koncowy i zobaczysz czy sie Tobie podoba czy za cicho... jak za cicho to wywal srodkowy ale tak by wrazie okazalo sie ze jednak ze srodkowym bylo oki to mozna bedzie go z powrotem zalozyc |
|
|
|
|
Opoya
Szarak ST225
|
Wysłany: 12-09-2007, 18:27
|
|
|
bartolomeo, a może załóż katalizator metalowy? Tylko musiałabym się dowiedzieć jakiej gęstości. |
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
|
|
|
|
|
bartolomeo
night rider
|
Wysłany: 12-09-2007, 19:36
|
|
|
hmm myśle że narazie zostane przy wymianie samego końcowego. Zobacze jak chodzi, czy już nie jest za głośno. Zresztą pogadam jeszcze w piątek z mechanikiem.
thx |
_________________ Mój zwierzak --> http://klubpumy.pl/viewto...der=asc&start=0
|
|
|
|
|
rafalski69
1.4 i 1.7
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
|
Wysłany: 19-06-2010, 17:02
|
|
|
No i jak to z tym katalizatorem w 1,4 ma ktoś wywalone to co jest w srodku katalizatora. Jak to sie sprawuje? |
|
|
pawcioss
live for drive
Kolor Pumy: Panther Black
|
Wysłany: 14-01-2013, 11:38
|
|
|
Ja to se mam 1,4 i wywalony środkowy + końcowy przelot jest fajnie:D jak dodaje gazu do tylna szyba drży czasem jak puszcze gaz to pyka. to wszystko zestrojone z lekką glebą dobrymi paputkami robi wrażenie do tego stopia ze czasem ktoś podejdzie i pyta ile koni;d az wstyd odpowiadac. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|