Snaco, 1.4 to konstrukcja Mazdy a nie Forda. A mazda to japoniec
zwracam honor...
zoharek [Usunięty]
Wysłany: 21-09-2007, 13:34
W zasadzie ani razu na nich nie byłem Ale chętnie bym spróbował, chociaż powiem wam, że przy tych ~100kg różnicy w masie naszych aut (i to teoretycznie, jeszcze nie ważyłem Fiesty) różnica może być na tyle minimalna, że wygrana zależy od stanu silnika/umiejętności kierowcy
Tomu [Usunięty]
Wysłany: 21-09-2007, 14:10
Na jakiej hamowni wyszło te ponad 120 KM...? Bo to dla mnie nowośc zupełna... Może na hamowni inercyjnej i przy względnie niskiej temperaturze zewnętrznej? Nigdzie nie czytalem,że 1.4 to konstrukcja Mazdy - wszedzie w necie jest napisane,ze to Zetec Forda,ale moge sie mylić w tej kwestii....
Tomu, na inercyjnej. Wbrew temu co sądzisz inercyjna jest bardzo dobra, trzeba tylko mieć kogoś kto potrafi ją obsłużyć. Na obciążeniową nie zdecyduje się, ze wzgędu na specyfikę pomiaru.
Moja Puma miała ponad 120KM przy wysokiej temperatrze (ok. 30 st. C), suchym powietrzu i wysokim ciśnieniu. Będę chciała ją zmierzyć jeszcze raz w innych, bardziej "normalnych" warunkach pogodowych.
Dodam, że większość hamowanych wówczas Pum miało podobne pomiary, czyli powyżej 120KM.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Na jakiej hamowni wyszło te ponad 120 KM...? Bo to dla mnie nowośc zupełna... Może na hamowni inercyjnej i przy względnie niskiej temperaturze zewnętrznej? Nigdzie nie czytalem,że 1.4 to konstrukcja Mazdy - wszedzie w necie jest napisane,ze to Zetec Forda,ale moge sie mylić w tej kwestii....
to jest dosc stara jednostka mazdy odpowiednio modernizowana. Sam fakt ze to DOHC juz daje do myslenia ze jak na forda to zbyt skomplikowana. Jak znade opis tego silnika to zamieszcze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum