Wymieniał może ktos samemu rozrząd? Czy są przy tym jakies większe problemy? Chodzi mi głównie o kółko na wale czy jest na klinie i jak zblokowac silnik do wymiany rozrządu???
_________________ POPRZEDNIO FORD PUMA 1.4 1999r
Nastepne..RENAULT MEGANE CABRIO 1.9 DCI 2006r
Obecnie Renaut Megane IIsport 2.0T
Od strony rozrządu jest oczko do blokowania. Sama nie wymieniałam, bo mam Pawła "pod ręką". Jak masz jakieś wątpliwości po prostu zadzwoń do niego - na pewno udzieli porady.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Wysłany: 07-06-2006, 22:42
Dziekuje za informacje. Ja tego też sama nie wymieniam tylko Norman. Pytam bo wiem,że w fordach jest to dziwnie rozwiązane i lepiej zapytac niż sobie kupic drugi silnik.
_________________ POPRZEDNIO FORD PUMA 1.4 1999r
Nastepne..RENAULT MEGANE CABRIO 1.9 DCI 2006r
Obecnie Renaut Megane IIsport 2.0T
pumex [Usunięty]
Wysłany: 10-06-2006, 17:33
witam,
jestem wlasnie na wymianie rozrzadu.tzn kupilem pasek i napinacz ale okazalo sie ze nie pasuje. tak wiec bylem zmuszony kupic orginalny forda pasek+napinacz 360zl, mechanik kazal mi kupic jeszcze uszczelke pod klawiature i tu zaczal sie problem. Sa ale tylko orginalne a ze nigdzie nie ma trzeba sprowadzic z Niemiec. Tak wiec moje autko juz od poniedzialku stoi. A czy pompa wody nie jest napedzana w pumce 1,7 paskiem wieloklinowym??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum