elo... ostatnio z kumplem robilem testy przyspieszenia... i tak jak w docach Pumy 1.7 pisza, ze przyspieszenie 0-100 od 8.6 do 9.2, to moj najlepszy wynik to 11.4... prawie TIR
fakt, ma sie swoje latka i koniki pewnie pouciekaly, ale tak duzo?
stad pytam jak to wyglada u Was (pomijajac sensowne texty Boogiego jak to Puma NIE jest samochodem sportowym )? ktos to mierzyl?
ja chyba niedlugo turlam sie zhamowac, ash sie obje wyniku
No bo nie jest sportowym - sprtowe maja wzmocnione silniki (chodzi o wytrzymalosc - nie moc), hamulce, sprzeglo, lepsza skrzynie biegow itd. Jestem po rozmowie z gosciem - mechanikiem, ktory zawodowo sciga sie motorami i samochodami. Zna sie na rzeczy. Stwierdzil, ze gdyby na torze zrobil pare okrazen Puma to nadawalaby sie do remontu . A jesli chodzi o przyspieszenie to tez jestem ciekawy. Nie wiem gdzie mozna to zmierzyc, bo chyba nie w aucie ze stoperem
shawn [Usunięty]
Wysłany: 29-09-2004, 15:45
SToperem to bym się w ogóle nie bawił . Tylko G-tech lub Akcelerometr.
fajna zabaweczka
moglby jeszcze pokazywac spalanie dystans
oraz opcje shift lighta
ale wtedy bylaby jazda , odrazu bym kupil
acha , w polsce sprzedaje sie egzemplarze , ktore juz sie nie produkuje
shawn [Usunięty]
Wysłany: 29-09-2004, 21:35
Nowy też można kupić ,tylko że taki kosztuje ponad 1000zł ( 300 USD W USA)
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 30-09-2004, 12:53
Jest jeszcze coś takiego jak Auto Spec.Mierzy dosłownie wszystko--polecany przez tygodnik Motor i do tego kosztuje niecale 300zl.Podłaczy go kazdy servis.
_________________ Aktualnie: Audi TT Roadster Quattro 225KM
DRAGON [Usunięty]
Wysłany: 30-09-2004, 19:40
Ja robilem pomiary akcelerometrem, 5 prób najlepszy wynik 8,52 sekundy do setki w dwie osoby z pelnym bakiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum