Dzisiaj byłem z psem nad jeziorem i na parę minut zostawiłem pumkę z otwartymi drzwiami (małe wietrzenie). W drodze powrotnej zauważyłem/usłyszałem, że coś trze w kierownicy. Przy skręcaniu słychać typowe ocieranie - może jakiś kamyk tam wpadł? Jak się dostać do tej przestrzeni między kierownicą a obudową stacyjki? Wystarczy poodkręcać śrubki od tej obudowy czy może trzeba jakoś ściągnąć kierownicę?
Strasznie denerwuje mnie ten dźwięk, a stresu i tak mam dość przez kafelkarza
Wysłany: 14-04-2008, 18:09
adasieniek, spokojnie! Wystarczy te śrubki odkręcić. Zdejmuje sie ta obudowe stacyjki bez najmniejszych problemow!
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 14-04-2008, 18:21
Hadzi napisał/a:
Wystarczy te śrubki odkręcić. Zdejmuje sie ta obudowe stacyjki bez najmniejszych problemow
dokładnie jest tam 5 śrub. Dwie po bokach łączą górną osłonę z dolną i trzy śruby od dołu.
Żeby zamontować te dwie pokrywy z powrotem muszą jak by się zahaczać. Inaczej mogą nie pasować. Jak zobaczysz na luzie te pokrywy to jedna ma na końcach takie haczki jakby które muszą się zahaczyć w tą drugą. Potem możesz skręcać. Łatwizna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum