Witam.
Jak nam wiadomo PUmki maja odcinke w gornym zakresie obrotów na... cos koło 6,5 niewazne teraz
Pytanie do Was czy ktoś wie cos o przesuwaniu tej odcinki w gore. Moze ktos juz probowal ? NIe chce byc pierwszy :D:D
No chyba ze trzeba bedzie
Pozdrawiam
_________________ "Tuning to Twój wróg"
seryjne 277PS i 367Nm ;]
------------------------------
!!=-~Speedy~-=!!
botr [Usunięty]
Wysłany: 03-05-2008, 07:24
hmm... Fajna sprawa , bo osobiście pierwszy raz słysze żeby pumki to miały .
Ale tak sobie mysle że pewnie moment silnika drastycznie spada powyżej tych obrotów i pewnie nie ma sensu tak piłować silnika bo bedziesz miał w sumie mniejsze przyspieszenie
Chyba że zależy Ci na wiekszej maksymalnej predkości na 5 biegu .. to wtedy tak
botr, na 5 biegu akurat nie robi Zalezy mi na tym na innych biegach bo kurcze pumka prawie jak diesel NO..moze troszke przesadzam
NO ale kurcze jak u mnie zacznie sie wkrecac na obroty niedlugo przy 3,5-4 tys i bedzie moglo sie krecic tyle ile tylko silnik wytrzyma to mysle ze ta odcinka bedzie troszke za nisko...
_________________ "Tuning to Twój wróg"
seryjne 277PS i 367Nm ;]
------------------------------
!!=-~Speedy~-=!!
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Pacific Green
Wysłany: 03-05-2008, 09:30
no to prawda ja tez to zauwazyłem przy 6,5 obrotów odcina no ale mysle ze i tak to jest bez sensu do tych 7 przesunac.
Wysłany: 03-05-2008, 09:48
Speedy napisał/a:
botr,
NO ale kurcze jak u mnie zacznie sie wkrecac na obroty niedlugo przy 3,5-4 tys i bedzie moglo sie krecic tyle ile tylko silnik wytrzyma to mysle ze ta odcinka bedzie troszke za nisko...
Za bardzo nie rozumie tego co napisałeś .. chyba jeszcze mam kaca
Podnoszenie ograniczenia ma sens dla niższych biegów tylko wtedy jak coś zrobisz ze swoim silnikiem , aby poprawić mu moment ..Jedz na hamownie to zabaczysz w którym zakresie obrotów bedziesz miał najlepszy moment silknika .. A wtedy można sie sciagać i pobijać rekordy .
Pozdrawaim
zoharek [Usunięty]
Wysłany: 03-05-2008, 18:47
Seryjnie odcinka jest około 6800, a w FRP na 7200, Speedy chce modzić przy silniku, stąd jego pytanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum