Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 22-06-2008, 22:45 Piszczące sprzęgło
Mam pytanko. Dziewczyna zauważyła (usłyszała właściwie) że podczas ruszania na jedynce coś piszczy w sprzęgle. Dokładnie w połowoe puszczania pedału sprzęgła wydobywa się taki charakterystyczny pisk. Wie ktoś co to może być? Może ktoś ma lub miał coś podobnego?
_________________ BMW M5, BMW X6, BMW 750iL Driver...
BMW 330xi Touring M-Technic dla wygody
Coś do zabawy... jakieś AMG...
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 23-06-2008, 10:24
Mi również tak piszczy ale też mam wrażenie, że to nic poważnego i wystarczy przesmarować. Jak dorwę kanał to poszperam i sprawdzę cay podziała
Ale może niech wypowie się ktoś bardziej kumaty
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Panther Black
Wysłany: 23-06-2008, 11:47
Właśnie o to chodzi że u mnie to nie pedał sprzęgła piszczy. Dzisiaj wjechałem na kanał i osłuchiwałem auto od spodu. Piszczenie właściwie jęk dochodzi z okolic sprzęgła podczas puszczania pedału. Czyżby sprzęgło padało?? Ale ani nie szarpie podczas ruszania i nie ślizga się... dziwne... A pedał to napewno nie jest bo jak kawałek pojedzie się na pół-sprzęgle to jęczy cały czas do momentu całkowitego puszczenia pedału.
_________________ BMW M5, BMW X6, BMW 750iL Driver...
BMW 330xi Touring M-Technic dla wygody
Coś do zabawy... jakieś AMG...
To bardzo prawdopodobne, takie objawy może dawać padające łożysko sprzęgła.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Wysłany: 23-06-2008, 14:41
A no to masz coś innego niż ja,bo u mnie jak silnik nie chodzi i wduszasz i puszczasz sprzęgło to wydaje taki dźwięk.Jeżeli auto chodzi i coś szumi to pewnie łożysko oporowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum