Mam dość nietypowe pytanie...otóż zamierzam wymienić rozrząd w mojej 1.7 i sytuacja przedstawia sie tak...
części zamienniki kupuje w hurtowni a serwis wykonuje i serwisie AD. Moje pytanie jest następujące...kto jest gwarantem w przypadku gdy ten wymieniony rozrząd sie spieprzy robiąc mi spustoszenie w silniku i narażając na ogormne koszty? serwis czy sprzedawca? czy gwarant ma obowiązek pokryć koszty remontu itp?
no i pytanie do użytkowników czy zdarzyło sie komuś kiedyś żeby rozrząd po wymienie na zamiennikach po prostu sie rozsypał?
dzieki za pomoc
nie umiem ci odpowiedziec na wszystkie pytania. Ale tak sobie mysle ze zalezy co by sie stalo. Jesli bylaby to wina materialu to odpowiada chyba hurtownia, ale jesli bylaby to wina nieodpowiedniego zalozenia to juz kwestia serwisu. Ale to tylko moje przemyslenia i nie musze miec racji moze najlepiej wszystko zrobic w serwisie?
Od kiedy to rozrząd do pumy 1.7 jest w zamiennikach?? Napinacz tylko występuje w oryginale no jedynie pasek można by jakiś dobrać zamiennik ale czy warto?? różnica jest 20-40zł
Po za tym większość producentów na rozrządy daje 50tyś km ale z tym jest tak jak ci coś padnie to musisz mieć zaświadczenie od mechanika który to zakładał i stwierdził że to przez tą rzecz właśnie się coś popsuło....
Ale w rzeczywistości jak coś mocno się w silniku rozwali to raczej małe szansę na odszkodowanie więcej latania załatwiania.... bo to jest tak że hurtownia za to nie odpowiada tylko wysyła to do producenta ten musi dać odpowiedz do 30dni, jeśli będziesz chciał odszkodowanie za spowodowane szkody to mogą żądać by auto odąć na komisje czy tam co ....... a udowodnić im że przejechałeś na tym 20tyś to ci powiedzą żeś na tym przejechał 60tyś i możesz im.... chyba że faktycznie w serwisie ci wbiją dany przebieg to w tedy tak.
rozmawiałem z jednym gościem z hurtowni i powiedział, że to jest napinacz i pasek w zamienniku..pasek gatesa a napinacz hmmm sam nie pamiętam, czyli jak mam zakładać, że gość w sklepie się pomylił i nie ma napinacza w zamienniku?
[ Dodano: 01-07-2008, 09:12 ]
ten zamiennik napinacza jest marki SNR
cena za komplet 105 napinacz 30 pasek gates, po cenach dla pracownika hurtowni, cena mysle super, no ale wszyscy zalecają oryginały wiec co myslicie o tych zamiennikach?
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 01-07-2008, 10:21
Pain IQ, kup oryginał! W tym przypadku nie polecam zamienników!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum