Klub Forda Pumy Strona Główna Klub Forda Pumy
istnieje od 2000 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
potrzeba półosi dla mojej kici
Autor Wiadomość
Ewelin
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2007, 15:04   

trzecia kompletna póloś zamontowana auto zdecydowanie mniej sie trzęsie przy ruszaniu.ale jak to zwykle bywa pecha ciąg dalszy .Dziś dowiedziałam się że posiadam autoalarm w momęcie gdy wsiadam do auta odpalam i co bym nie zrobiła wyje syrena którą nie wiadomo dlaczego schowano z boku tylnego siedzenia za tapicerką.kierunkowskazy migają dioda od immobilizera świeci się ciągłym światłem.
i za żadne skarby nie idze otworzyć bagażnika,nawet kluczykiem.mało tego zamówiłam na allegro zawór nagrzewnicy bo grzało non stop a sprzedawcy usunięto konto bo jest naciągaczem. Zapomniałam o jeszcze jednym zaparowała mi lampa tylna i od tygodnia wygląda nieciekawie.

bania 
MeganeII diesel(ble)

Wysłany: 14-08-2007, 06:45   

witam. mi też troszkę trzęsie między 90-120 km/h. mechanik powiedział że to krzywe felgi co się potwierdza bo przy zmianie opon kolo powiedział że mam troche krzywą felge. niestety to przez nasze drogi :!: :!: :!:

zibi_21-1984 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 12-08-2008, 19:51   

Witam .Ja mam taki sam problem jak Wy.Przy predkości 90-110 trzęsie przodem auta-raczej przodem z prawej strony jak jechałem z kolegą mechanikiem. POwyżej tej prędkości jest ok..także przy hamowaniu z dużych predkości dzieje sie to samo ze trzęsie, ale wtedy tylko kierownica cała drga.
Przekładałem całe koła z tyłu na przód i dalej to samo .POjechałem zeby wyważyli koła,dalej to samo. Kolega mechanik stwierdził ze to półośka, geometrnia raczej nie, ale najlepiej to zeby jechac do mechanika jakiegos i zobaczył dokładnie. :sad: :sad:

Opoya 
Szarak ST225

Wysłany: 13-08-2008, 00:05   

zibi_21-1984 napisał/a:
Kolega mechanik stwierdził ze to półośka
No to nad czym się zastanawiasz? To bardzo prawdopodobne.

Opoya ma wysublimowany gust (by foo)
Opoya [...] może wszystko (by Snaco)
Opoya [...] jesteś Boska (by Waluś)
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi :-) Uwielbiam Cie :-) (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)

wojteks 

Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 13-08-2008, 19:34   

bardzo często jeżeli kierownica trzęsie przy większej prędkości to dlatego że rozwala się przegób i najczęściej jest to przegób zewnętrzny przy kole łatwo to zdiagnozować - wystarczy skręcić mocno kierownicą i dodać gazu jeżeli będą słyszalne stuki to przegób walnięty. a jeżeli tak jest to puma chyba też ma wymienny sam przegób - nie trzeba wymieniać całej osi. Koszt to ok150 złoty za nowy. pozdro
Ostatnio zmieniony przez Opoya 14-08-2008, 01:25, w całości zmieniany 1 raz  

Major23
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2009, 12:05   poloska prawa...

witam potzrebuje poloske prawa najlepij kompletna do mojej pumci i oczywiscie w dobrej cenie:) prosze o informacje na pw wyjezdzam w trase tirkiem wiec odczytam jak wroce z gory dziekiuje i pozdrawiam

Odpowiedz do tematu