czujnik temperatury |
Autor |
Wiadomość |
miro0906 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2007, 14:27 czujnik temperatury
|
|
|
Gdzie znajduje sie czujnik temp w silniku 1,4 ?dokladnie chodzi mi o ten ktory idzie na deske rozdzielczą. |
|
|
|
|
bania
MeganeII diesel(ble)
|
Wysłany: 01-07-2007, 19:29
|
|
|
witam. apropos czujników to tak nieśmiało się podepnę pod temat. niech ktoś mi powie gdzie jest czujnik prędkości w silniku 1.7l. dzieki |
_________________ obecnie Megane II diesel(ble) |
|
|
|
|
tomcio
Silnik Pumy: 1.7 VCT
|
Wysłany: 01-07-2007, 19:40
|
|
|
bania
To akurat łatwo określić - idzie do niego linka od prędkościomierza, a sam czujnik (ślimak czy jak to tam sie nazywa) jest na skrzyni biegów na przeciwko kierownicy. Musisz sie nachylić porządnie nad autkiem zeby go zobaczyć. Jak bedziesz widział pompe hamulca to jest on troche niżej i troszeczke na lewo... Cieżko mi wyjaśnić jak on dokladnie tam wygląda, ale jak bede miał aparat to zrobie fotke |
|
|
|
|
bania
MeganeII diesel(ble)
|
Wysłany: 01-07-2007, 20:48
|
|
|
dzieki tomcio, ale że jestem na prawdę bez pojęcia gdzie on jest to zapodaj tą fotkę jak bedziesz miał! nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ten czujnik jest z tyłu tzn. między przegrodą kabiny a silnikiem patrząc od przodu po prawej stronie a nie z przodu, tak? bo od przodu po prawej stronie na dole (chyba na skrzyni) też jest jakiś czujnik! wielkie dzieki |
|
|
|
|
miro0906 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2007, 22:23
|
|
|
na skrzyni jest czujnik swiateł cofania |
|
|
|
|
tomcio
Silnik Pumy: 1.7 VCT
|
Wysłany: 02-07-2007, 07:08
|
|
|
Dokładnie - z przodu jest czujnik cofania, a tak jak bania napisał ten od prędkościomierza jest pomiedzy przegrodą kabiny a silnikiem. Od czujnika świateł cofania wychodzą dwa przewody, a od predkosciomierza wychodzi linka. Jest ona dosyć gruba i przykręcona taką specyficzną nakrętką. |
|
|
|
|
bania
MeganeII diesel(ble)
|
Wysłany: 30-10-2008, 17:39
|
|
|
witam. odświeżam temat a dokładnie chodzi mi o czujnik temperatury który daje sygnał na deskę - gdzie on się znajduje???? bardzo proszę o szybką odpowiedź, bo po ostatnich problemach myślę że ten czujnik mi wariuję!
[ Dodano: 02-11-2008, 20:05 ]
czy nikt mi nie odpowie? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|