Znając życie to takie żarówki przepalą ci sie po 3miechach. W dziale sprzedam jest klubowicz który chce sprzedać xenony. Zagadaj do niego bo chce za nie niewiele kaski to bedzie lepsze rozwiazanie niz kolejne żarówki...
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 02-12-2008, 21:36
ta czytałem lepiej zeby byly 65 bo 100 troche (niby) ślepia, wiem ze żarówki do drogowych są takie same. Chodzi mi głownie o to zeby światełko bylo trochę lepsze i mialy maly efekt (bialy czy niebieski). A co do postojowych będą pasować zmieszczą sie w klosz??
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 03-12-2008, 01:08
Typ żarówek postojowych z przodu to W5W (taka sama jak w światełku w bagażniku). Na Allegro jest pełno radzajów diodowych odpowiedników żarówki W5W.
Co do żarówek w światła mijania odradzam pseudo ksenony. Szybko się przepalają, nie znaczy, że od razu na takie trafisz ale i tak odradzam ze względu na słabą widoczność przez takie żarówki. Poza tym są nielegalne. Jeżeli nie planujesz zakładać ksenonów to polecałbym Philips Blue Vision lub Osram Cool Blue (tańsze od Philips'a). W przeciwieństwie do nazwy żadne z nich nie mają nic wspólnego z niebieskim, barwa światła jest biała. W porównaniu ze zwykłą żarówką widać to najlepiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum