ile km na nich zrobiłeś? Tanie sprzeżyny maja to do siebie ze z czasem siadaja, ale juz powinno sie roznice odczuć w twardosci i w prowadzeniu. po okolo 50-100km powinno być widać ze zaczynaja siadać.
Ja miałem ten sam problem. Kupiłem sprezyny, założyłem i nic!! Wymieniłem je na droższe i... nic!!! Puma jak stała tak stała! Kombinowałem z obciażaniem, z ganianiem drogami złej jakosci, ale to nic nie pomogło.
Szlifierka kontowa za to pomogła i to bardzo! Auto siadło tak jak chciałem, zrobiło sie twarde tak jak chciałem i zaczeło prowadzić sie na gładkim jak marzenie. Opony gdyby były jeszcze lepsze to juz w ogole była by bajka!
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Wysłany: 07-10-2009, 10:44
Od wymiany zrobiłem już jakieś 2 tyś km, z tym że wymieniłem też amortyzatory na nowe więc mogła bardziej siedzieć bo tamte już były całkowicie wybite, dzisiaj założe stare sprężyny i porównam efekt.
_________________ Jeśli czasami spotkamy się z nią na ulicy, to podziwiajmy ją i bezwzględnie nie próbujmy się ścigać, a wpatrując się w tylne światła znikającej Pumy, pomyślmy, że to wspaniały kawałek historii motoryzacji
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 07-10-2009, 19:46
ukaszu, amortyzatory nie trzymaja auta tylko tłumia nierówności. Sprezyny sa odpowiedzialne za trzymanie auta na odpowiedniej wysokości.
Wysłany: 07-10-2009, 22:23
a te gumowe odboje nic nie daja ??
_________________ Jeśli czasami spotkamy się z nią na ulicy, to podziwiajmy ją i bezwzględnie nie próbujmy się ścigać, a wpatrując się w tylne światła znikającej Pumy, pomyślmy, że to wspaniały kawałek historii motoryzacji
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 08-10-2009, 08:09
Nie! One sa po to byś zawieszenia nie rozwalił przy wiekszych dziurach.
A napewno masz sprężyny i amorki dedykowane do Pumy a nie Fiesty??
Wysłany: 11-10-2009, 07:30
I autko siadło bardzo ładnie ale na starych sprężynach JAMEXy do sprzedania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum