Kontrolki na desce rozdzielczej |
Autor |
Wiadomość |
tomcio
Silnik Pumy: 1.7 VCT
|
Wysłany: 24-03-2007, 18:21 Kontrolki na desce rozdzielczej
|
|
|
Witam szanownych pumowiczów
Mam takie pytanko...
Jakie kontrolki wam sie zapalają po przekręceniu kluczyka przed uruchomieniem silnika Bo mi sie zapala tylko od ładowania akumulatora, niskiego poziomu płynu w zbiorniku spryskiwacza szyb, niskiego poziomu płynu w zbiorniku paliwa , ABS i TCS... tak dzis sie zastanawiałem ze chyba nawet w maluchu też sie zapala kontrolka od ciśnienia oleju a w pumci nie , no i następna sprawa to mam też w ciul lampek na dole (w tym rzędzie co od ładowania i te niskich poziomów) i jeszcze nie widziałem zeby jakas inna swieciła. Czyżbym miał coś pochrzanione w instalacji el Jak wogóle wyjąć licznik z tego auta bo dziś sie namęczyłem jak cholera, poodkręcałem śruby i coś go jeszcze trzyma (tak sobie mysle ze może sie żarówki w tych kontrolkach popaliły) No czuje ze cos jest nie tak i musze to naprawić bo pumcia ma być gites
HELP |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: 24-03-2007, 19:10
|
|
|
Trzyma go linka od prędkościomierza, a kontrolki świecą mi się podobnie przy odpalaniu |
_________________ www.nieruchomosciwysocki.pl |
|
|
|
|
tomcio
|
Wysłany: 24-03-2007, 19:18
|
|
|
Zastanawiają mnie jeszcze dwie sprawy... To w pumci też nie ma kontrolki od ciśnienia oleju i od swiateł mijania (czy tam pozycyjnych) Wyczytałem gdzies na forum ze jest jest jakaś lampka od tego oleju, i po ki ciul tyle innych lampek skoro nie są do niczego potrzebne Coś sie mnie to nie widzi wszystko za bardzo |
|
|
|
|
morgan
Pioneer Car System
|
Wysłany: 24-03-2007, 20:18
|
|
|
Deska rozdzielcza jest szykowana pod wiecej aut wiec kontrolek moze byc wiecej ( ssanie,swiece zarowe,otwieranie drzwi itd) ale kontrolka od oleju musi sie zapalac.Sprawdz czy czasem nie przepalila sie zarowka lub czy polaczenie jest oki albo czujnik czy jest wporzo. |
|
|
|
|
tomcio
|
Wysłany: 24-03-2007, 21:28
|
|
|
Za tydzień w sobote bede nad tym pracował, nie wiem wogóle czy dam sobie rade z tą linka od prędkościomierza... Mechanikiem w końcu nie jestem, ale zdobyłem płytke z TIS em FORDa |
|
|
|
|
morgan
Pioneer Car System
|
Wysłany: 24-03-2007, 23:11
|
|
|
Musisz wlozyc reke stylu i koncowke linki scisnac reka musisz wyczuc taki zaczask i linka ci sie wyczepi.Alinke jest ciezko odlaczyc ale jescze gorzej ja podpiac spowrotem.Powodzenia |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 25-03-2007, 07:12
|
|
|
Jacek napisał/a: | Trzyma go linka od prędkościomierza, a kontrolki świecą mi się podobnie przy odpalaniu | stawiam skrzynke wodki jak pokazesz mi linke w tym liczniku!!!. Kolega ma auto z 1999 roku czyli ma jzu nowy licznik a on jest na 1000% elektroniczny. Bez odkrecania kierownicy nie da sie go wyciagnac mam jeszcze czesciowo licznik w domu wiec moge zrobic fotki |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: 25-03-2007, 10:37
|
|
|
Mr.Maya napisał/a: | stawiam skrzynke wodki jak pokazesz mi linke w tym liczniku!!!. |
Kobietom i Wódki nigdy nie odmawiam, zawsze mogę się napić, w miłym towarzystwie z miłą chęcią.
Mr.Maya, To zależy z którego miesiąca 99 Tomcio ma Pumkę geniuszu.
Wydaje mi się, że Tomcio jest na tyle rozgarnięty, że jeśli trzymałaby kierownica licznik to by zauważył, a z tego co pisze to raczej nie chce mu ten licznik wyjść z deski. |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 25-03-2007, 11:17
|
|
|
Trzymac licznik moze pasek podswietlajacy lub plastiki wokul niego wyjac go nie jest latwo. A moze kolega Tomcio napisze jaki ma licznik czyli czy ma cale tarcze okragle czy lekko sciete u dolu. |
|
|
|
|
tomcio
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:05
|
|
|
Mam jeszcze licznik mechaniczny, czyli linka jest (przecież nie napisałbym ze bede sie męczył z linka jakby był cyfrowy W koncu elektronik z wykształcenia jestem (i zawodu w sumie też ) Tak pozatym, to puma wogóle ma kontrolke od świateł mijania Bo od oleju wniskuje po wypowiedziach ze chyba tak... |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: 25-03-2007, 15:25
|
|
|
Mr.Maya napisał/a: | stawiam skrzynke wodki jak pokazesz mi linke w tym liczniku!!!. |
Mr.Maya, Słowo się rzekło stawiasz skrzynkę wódki
tomcio napisał/a: | Tak pozatym, to puma wogóle ma kontrolke od świateł mijania |
Nawet nie ma od świateł mijania tylko od długich
Nie wiem jak w tych nowszych. |
_________________ www.nieruchomosciwysocki.pl |
|
|
|
|
tomcio
|
Wysłany: 25-03-2007, 19:53
|
|
|
Juz podejrzałem w pumci Jacka... brakuje mi dwóch kontrolek, od ciśnienia oleju i od otwartych drzwi. Więc napewno jest coś nie tak... Już ja dojde co jest pokręcone |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 25-03-2007, 22:06
|
|
|
tomcio, To masz prosta sprawe bo te mechaniczne liczniki latwo jest rozlorzyc zeby dojsc do zarowek Linke tez idize latwo zdemontowac. Wejdz na forum miesty jest tam fajny opis jak wyjac ten stary licznik bez odkrecania kierownicy. |
_________________ 160KM & 375NM by DURASOFT
|
|
|
|
|
tomcio
|
Wysłany: 26-03-2007, 07:39
|
|
|
w zasadzie to ja wiem jak go zdemontować... zostaje mi tylko problem z tą linką. W sumie teraz dzień dłuższy jest to spróbuje dziś coś zdziałać. Mam stracha że później tej linki nie założe |
|
|
|
|
Mr.Maya
Kamikaze Driver
|
Wysłany: 26-03-2007, 09:03
|
|
|
Linke wlorzysz bez problemu wystarcz je lekko wepchac. lub poprostu zobacz jak wyglada sprawa odkrecenia jej na skrzyni i tak wyjecia jej. |
_________________ 160KM & 375NM by DURASOFT
|
|
|
|
|
|