Witam, mam maly problem z obrotami silnika,nie pracuje rowno. Przyczyne znalazlem jest to pokazane na zdjeciu, tylko nie wiem jak to sie nazywa.To chyba jest jakis odpowietrznik.Na tym znajdowala sie jeszcze taka gumowa koncowka i wlasnie ta gumowa koncowka jest rozwalona. Bardzo prosze o pomoc?
szoszon [Usunięty]
Wysłany: 29-04-2008, 06:49
W mojej pumie na takie wariacje pomogło:
- Wymiana świec
- wymiana kabli do świec
- czyszczenie przepływomierza tu masz link co i jak
- ten odpowietrznik ma być zaślepiony
Robert84 [Usunięty]
Wysłany: 29-04-2008, 10:04
chodzi mi o ta zaslepke. jak sie to nazywa bo chce kupic nowa??
miałem to samo, nawet założyłem o tym temat. Te same objawy, ten sam problem.
Nałożyłem na te wypustkę koszulkę termokurczliwą i sprawa załatwiona
Robert84 [Usunięty]
Wysłany: 04-05-2008, 18:01
juz naprawilem problem.walniety byl przepływomierz.koles w warsztacie wsadzil mi uzywany.ale auto dalej nie ma przyspieszenia.moze byc tak ze zamontowal jakis slabszy przepływomierz? bo widzialem na allegro ze te przepływomierze pasuja do roznych modeli forda.
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1997
Wysłany: 04-05-2008, 18:45
Robert84 napisał/a:
ale auto dalej nie ma przyspieszenia
Robert84, możesz kótko napisać jak się u Ciebie objawia ten brak przyspieszenia? Tzn. czy na każdym biegu, czy na niskich obrotach silnika, czy w ogóle itp.?
_________________ Srebrna strzała ----> Puma Stycznia 2008 i Października 2008
Robert84 [Usunięty]
Wysłany: 04-05-2008, 18:56
na kazdym biegu.moze byc tak ze ten przeplywomierz podaje mniej powietrza i datego nie ma mocy?
szoszon [Usunięty]
Wysłany: 04-05-2008, 21:17
Sprawdź świece. Wykręć i zobacz czy masz na nich dobrą przerwe u mnie przerwa była za duża.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum