gremlin1984, rozumiem ze wiatrak sie wlacza...?? Czy nie..??
Pytam bo nie jest to takie oczywiste wcale.
_________________ "Tuning to Twój wróg"
seryjne 277PS i 367Nm ;]
------------------------------
!!=-~Speedy~-=!!
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 19-05-2008, 22:04
gremlin1984, moze masz zasyfiony układ chłodzenia? 1.7 ma bardzo waskie kanaliki w bloku i łatwo je zasyfić. Próbowałeś przepłukać jakimś preparatem do czyszczenia układu chłodzenia?
gremlin1984 [Usunięty]
Wysłany: 20-05-2008, 09:18
Nie jeszcze nie czyściłem bo nie wiem jak sie to robi szczerze mówiąc a wiatrak załącza sie no wszystko niby jest ok a pumka sie grzeje
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 20-05-2008, 10:34
gremlin1984, sa preparaty do czyszczenia ukladu chlodzenia.
Ja zrobiłem tak ze stary płyn zlałem i układ zalałem woda destylowana. Silnik troche pochodził i zlałem ja (czyli przepłukałem), a nastepnie zalałem raz jeszcze woda destyl. i do tej wody dodałem ten preparat. Zostawiłem właczony silnik na okolo 30min. Od czasu do czasu dodawałem troche wiecej gazu by zwiekszyć cisnienie w układzie. I znowu przepłukałem. Przez jeszcze jakies 2-3 tyg jezdziłem na wodzie detyl i było wsio oki, wiec zalałem płynem i jak do tej pory sie wszystko uspokoiło.
Acha w chłodnicy na dole (przy kole kierowcy - lewa strona) jest taki koreczek ktory sie wykreca i tym samym spuszcza płyn.
gremlin1984 [Usunięty]
Wysłany: 21-05-2008, 08:10
DZiękuwa stary postaram się tak zrobi oby wszystko było ok póżniej wielkie dzięki
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 21-05-2008, 09:09
gremlin1984, nie mowie, ze to na 100% pomoze - wszystko zalezy od tego co tak naprawde sie tam dzieje, ale to tansze niz wymiana uszczelki pod głowicą - taka diagnoze lubia mechanicy nawet w ASO stawiać.
gremlin1984 [Usunięty]
Wysłany: 21-05-2008, 20:52
zrobiłem i wszystko gra Dziękuwa Stary wisze Ci flaszke na jakimś zlocie POzdrawiam wszystkich co chcieli pomóc
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 22-05-2008, 14:16
gremlin1984, to sie ciesze. Proponuje zrobic ten zabieg raz jeszcze przed zima, np pod koniec wrzesnia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum