Wysłany: 17-01-2009, 17:12 Kod Usterki P0171 Puma 1998 1.4 16v
Witam wszystkich. Prosiłbym o pomoc w zdiagnozowaniu usterki która posiada kod P0171, jeśli ktoś miał podobny problem to proszę się wypowiedzieć w tym temacie, co muszę wymienić żeby wszystko było ok. Pozdrawiam
P0171 "Czujnik O2 (Bank 1) - mieszanka zbyt uboga"
To nie jest sonda lambda, tylko... brudny przepływomierz. Sprawdzone w kilku Pumach.
kawas, wyczyść przepływomierz, skasuj błędy, pojeździj, sprawdź błędy jeszcze raz i napisz co stwierdziłeś.
Instrukcja czyszczenia jest na forum (poszukaj).
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
kawas [Usunięty]
Wysłany: 19-01-2009, 16:59
Przepływke czyściłem wiec widać ,że jednak będę ja musiał zmienić na sprawna to może być jej wina bo jak ja odepnę to silnik pracuje jak pracował żadnych zmian. Pozdrawiam
Bo po odpięciu samochód pracuje w trybie awaryjnym. Dodam, że po przeczyszczeniu trzeba zresetować komputer samochodu (też jest o tym na forum).
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
kawas [Usunięty]
Wysłany: 20-01-2009, 20:49
Wiem ze trzeba rozłączyć aku,zrobiłem to, kupie przeplywke i dam znać. Pozdrawiam
[ Dodano: 22-02-2009, 08:00 ]
Przepływka wymieniona, kod bledu skasowany, przejechalem 3 km i nie wyskoczyl zaden blad. Dzieki za pomoc!! Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum