silverstar
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Jewel Green
Wysłany: 30-08-2012, 18:40 CO to za stuknięcie.
Więc taki kalambur:
Ostatnio mam dziurawy tłumik i reperaturkę ale usłyszałem jeszcze jedną być może niepokojącą rzecz a może to moje urojenia ale po mimo głośnego wydechu usłyszałem stuknięcie podczas:
Jade sobie powiedzmy na 3 puszczam pedały i sobie silnik zwalnia i po delikatnym dotknięciu gazu następuje stuknięcie (puknięcie), i jak dotknę i puszcze to takie puknięcie słychać.
Miejsce z którego jest wyczuwalne to pod stopami może trochę bliżej komory silnika.
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 31-08-2012, 07:57
Czy te puknięcie słychaćtak jakby od strony tłumika i występuje też przy leciutkim wciśnięciu gazu, czy teżtylko przy mocniejszym obroty powyżej 2000??
_________________ Strony internetowe, pozycjonowanie - www.alfakoncept.pl
silverstar
Kolor Pumy: Jewel Green
Wysłany: 03-09-2012, 07:50
To jest podczas jazdy gwałtownego lekkiego wciśnięcia gazu czyli takie mini szarpnięcie
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 03-09-2012, 07:56
Hmm miałem jakieś puknięcie jakby z boku, jakby z rury wydechowej, spod auta przy depnięciu . Przeszło po wymianie takich części jak lambda, przewody, świece, krotowiec, filtr powietrza, olej itp.
Jednak niestety nie umiem jednoznacznie powiedzieć co pomogło, a wymienić wszystko można przecieżś. Tylko qurde, mam nadzieję, że to Ty te 30.000.000 w sobotę zgarnąłeś...
_________________ Strony internetowe, pozycjonowanie - www.alfakoncept.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum