Przesunięty przez: Gaydek 26-12-2006, 23:34 |
Problemy z reflektorem! |
Autor |
Wiadomość |
Aniol
Rok prod. Pumy: 1998
|
Wysłany: 19-05-2006, 15:32 Problemy z reflektorem!
|
|
|
Witam!
Słuchajcie może ktoś miał podobny problem. Odstawiłem samochód na coroczny przegląd klimatyzacji (uzupełnienie, filtry itd.). Odebrałem kociaka wskoczyłem na myjkę i dalej w trasę. Gdy na parkingu postawiłem autko zauważyłem na lampie pewien zaciek. Zaciek ten okazał się groźny. Wgryzł się on bowiem w utwardzany plastik lampy. Osobiście sądzę, iż jest to wina serwisu klimatyzacji. Gdyż widziałem jak przewody podłączone do klimatyzacji w fazie napełniania oparte były o reflektor. Jednak teraz tego nie udowodnię a przyznam, iż nawet nie wiem czy freon jest tak szkodliwy w oparciu o utwardzane tworzywo sztuczne. Jednak chodzi o fakt czy może klubowicze mają zaufaną osobę która potrafi i ma możliwość taką lampę odnowić. Rozmawiałem z pewną osobą i stwierdziła, iż wykładając kwotę 150zł lampa będzie wyglądać jak nowa. Zostanie odpowiednio wypolerowana do usunięcia każdej rysy a następnie zalana odpowiednim lakierem i ponownie wypolerowana. No tak tylko musiałbym wysłać taką lampę w pewnym sensie w nieznane i tu trochę się obawiam. Jeden problem czy lampa powróci, drugi samochód stoi przez tydzień a u mnie nie ma takiej opcji Może ktoś miał podobny problem. Przyznam, iż użyłem produktu k2 jednak pastę o najdelikatniejszej warstwie polerskiej i pewien efekt uzyskałem jednak wymagam czegoś więcej. Widziałem pastę odpowiednią (powiedzmy) za kwotę 40zł tylko czy warto. Skoro wydam 150zł i będzie w pełni odnowiona. Co sądzicie? Daje dwie fotki. Jedna to zaciek mojej lampy (nr 1). Druga to lampa po regeneracji przez tą firmę sprzedawana jako produkt używany (nr 2). Polecano mi zapytać lakierników o taką usługę. Jednak w miejscach których pytałem to twierdząco mówili, iż oni nie mieli styczności z taką usługą.
nr 1 nr 2 |
|
|
|
|
Bankowy
|
Wysłany: 19-05-2006, 15:57
|
|
|
Spróbuj "tempo" na mokro, filcem. Jeśli nie pomoże - wtedy skuś się na te 150zł. Choć to niemało za taką usługę |
|
|
|
|
Aniol
|
Wysłany: 19-05-2006, 22:42
|
|
|
Hmm, pasta tempo jest pastą woskową i również lekkościerną. Nie sądzę aby była lepsza od tej co mam. To jedno i to samo.
Gaydek Ciebie dawno nie męczyłem, czyżbyś nie miał pomysłów |
|
|
|
|
Gaydek
admin
|
Wysłany: 20-05-2006, 07:29
|
|
|
Ja też mam rysę na reflektorze i chciałem aby znajomy lakiernik ją wypolerował... niestety, nie wypolerował (powiedział, że takimi rzeczami się nie zajmuje). Więc... nic nie poradzę. |
|
|
|
|
Passenger
|
Wysłany: 20-05-2006, 10:09
|
|
|
Przy okazji przerabiania moich tylnych lamp trzeba zetrzeć z nich czarny lakier. Dowiem się czym znajomy to zrobił i dam znać. |
_________________ Spec.: http://www.camaro5.com/fo...o=view&id=15247 |
|
|
|
|
Bankowy
|
Wysłany: 20-05-2006, 16:28
|
|
|
A czym polerowałeś? Szczerze mówiąc "Tempo" nie jest lekkościerna i niejeden już przekonał się o tym boleśnie (boleśnie dla lakieru). |
|
|
|
|
Aniol
|
Wysłany: 20-05-2006, 22:42
|
|
|
Polerowałem produktem tej samej firmy. Dokładnie to K2 K-21 - Pasta regeneracyjna do czyszczenia i nabłyszczania lakieru. Tutaj znajdziecie inne produkty, myślę o F1 SCRATCH OUT Pasta - do usuwania rys. Tylko nie wiem czy warto. Fakt małe pieniądze, jednak kto wie czy nie zaszkodzi |
|
|
|
|
Passenger
|
|
|
|
|
Aniol
|
Wysłany: 24-05-2006, 10:46
|
|
|
O paście słyszałem, jednak co do papieru to sądzę, iż może pozostać matowe miejsce |
|
|
|
|
Passenger
|
Wysłany: 24-05-2006, 11:53
|
|
|
Lakier z moich tylnych lamp zszedł dopiero po papierze drobnogranulowanym, oczywiście było matowo, ale pasta wszystko wypolerowała i jest błysk i pełna przejrzystość. |
_________________ Spec.: http://www.camaro5.com/fo...o=view&id=15247 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|