Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 04-03-2009, 09:22 Dłużej kręci
Kilka razy zauważyłem w swojej Pumie przy odpalaniu, że potrafi dłużej zakręcić od czego to jest uzależnione? Normalnie odpala na cyknięcie ale zdarzyło się kilkakrotnie, że przekręciłem kluczyk i musiałem kręcić dłużej niż zwykle. Dodam, że zdarzało się to w różnych sytuacjach i na zimnym silniku i rozgrzanym. Wygląda to tak jakbym próbował odpalić surowym kluczykiem bez immobilizera. Może trzeba przeczyścić immobilizer czy coś?
Raczej nie imo - kwestia utrzymywania ciśnienia paliwa - jeśli dzieje się to po przerwie w pracy silnika - to pompka. Jeśli nie, to do sprawdzenia świece kable - aparat zapłonowy itp
Co zrobic? To układ elektroniczny, nie mechaniczny.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 04-03-2009, 14:42
Ja się nie znam ale miałem taki przypadek w Renault Megane z 99 roku i było u mechanika, po odbiorze mechanik powiedział właśnie, że "przeczyścił immobilizer bo był zabrudzony", koszt 30 zł o ile dobrze pamiętam.
Opoya, Jestes super dziewczyna (by Mr.Maya)
Jak zwykle Matula Opoyka nie przezyje jak sie nie przyczepi Uwielbiam Cie (by bleade)
Opoya, [...] gratki dla ciebie kochaniutka (by rafalski69)
Opoya opoko ty nasza (by Beata)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum