Witam, mam pytanie czy ktoś miał już problem z dławieniem się silnika przy ostrym skręcie w lewo ?
Np. Jestem na skrzyżowaniu, i gdy chcę wyjechać z skrzyżowania (ostro w lewo) i na pełnym gazie Pumcia się dławi. Ale gdy jadę normalnie (gaz umiarkowany) to puma zachowuję się normalnie. Czy ktoś miał już taki problem ?
silverstar
Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Jewel Green
Wysłany: 03-10-2012, 08:42
Najczęściej takie problemy są w autach z LPG ale zakłądam że nie masz.
Może też być kończąca się juz pompa paliwa. Tyle z mojego doświadczenia.
trojan6, silverstar ma rację. takie rzeczy dzieją się w samochodach ze starszą instalacja gazowa, w których jest żle zamontowany parownik (czyli nie jest zamontowany równolegle do kierunku jazdy na wprost)
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1999
Kolor Pumy: Moondust Silver
Wysłany: 05-10-2012, 18:04
Ja kiedyś coś podobnego miałem w maździe kolegi, że jak skręcałem w lewo to mi nawet gasła, ale to tylko w mieście przy niewielkich prędkościach, a na prostej nie było tego problemu. Natomiast w trasie w ogóle nie było tego problemu i też winna była pompa paliwa, przynajmniej tak mechanik twierdził.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum