Silnik Pumy: 1.7 VCT
Rok prod. Pumy: 1999
Wysłany: 18-11-2008, 10:19
Dzisiaj jadę do Auto Plazy. Podobno 135zł. kosztuje. Zmolestuje Marcinka i z pomocą Hadziego mi wymieni Szlag mnie trafia jak mam jechać tramwajem. Dzisiaj jechałam 8km 1,5h. Koszmar...
Generalnie to straszny szit jest, plastik jest strasznie kiepski i wysoka temperatura w zestawieniu z zimną obudową nie daje rady, dodatkowo ściski są za mocne i już osłabiony plastik łamią, z 4 wylotów/wlotów 3 sie ułamały!!! aktualnie zastosowałem zwyczajne tyrtyrki ale na dniach je zmienie na zaciski skręcane.
Hadzi [Usunięty]
Wysłany: 19-11-2008, 17:13
tieesto napisał/a:
... ale na dniach je zmienie na zaciski skręcane.
Po co? Przecież Puma Paoli idzie pod młotek.
Wiesz, jak byś kilka, kilkanascie razy musiał sciagać te zaciski to uwierz mi, ze nabrałbyś wprawy hehe zwłaszcza jak sie to robi na gorącym silniku.
Intruz
Wysłany: 01-01-2009, 22:44
podlącze sie pod temat bo mam problem z ogrzewaniem. Mianowicie nie chce sie włączac ogrzewanie a dokladniej raz sie włącza , a raz nie. Dzis robilem dluzsza trase i cieple powietrze zaczelo leciec dopiero po okolo 40-u km. Silnik wczesniej zlapal normalna temp. pracy. Potem po postoju i przejechaniu okolo 10-u km ogrzewanie znow sie nie chcialo wlaczyc. Czy sa to objawy wskazujace na padniety elektrozawor?
Dodam, ze prawdopodobnie ogrzewanie wlacza sie po dosc mocnym przegazowaniu auta, ale jeszcze nie wiem , czy jest to regułą. Zadzialalo tak dopiero dwa razy...Mzliwe, ze ten elektrozawor sie zacina? jest jakis sposob zeby poprawic jego dzialanie?
Intruz, tak, to jest elektrozawór. A gdy przygazujesz to zwiekszysz cisnienie w układzi i wtedy sie on odblokuje - na chwilke. Prawdo podobnie tłoczek zawiesza sie na oringach/uszczelkach...
Intruz
Wysłany: 03-01-2009, 08:58
Hadzi, dzieki, a da sie poprawic jego działanie, czy w gre w chodzi tylko wymiana???
Intruz, Hadzi, jeśli nie włącza się tzn nie grzeje to tak - elektrozawór. Ale jeśli "Nie Włącza się" oznacza ciszę i brak realcji wiatraka na kręcenie pokrętełkiem - nie leci powietrze z nawiewów - to daj znać czy działa na 4ce czy wogóle - będzie to kwesia braku stuku na jakiejś kostce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum